gen_981.1.gifgen_982.1.gifVälkommenBasfaktaValpen MyrraMest SivanRune & HugoDisaLeia och MindieGastonMarronAndra hundkompisarLänkar

gen_1013.1.gif

 

 

Massor med hundar

Under åren 1993 - 2006 hade min man och jag Siv(kärleksfullt kallas Sivan), hälften Beagle, hälften Basset Artésien Normand.. Hennes bror Rune från Åkersberga - en äkta gentleman - somnade för gott i solskenet sommaren 2008. 

Valpen Myrra - Basset Artésien Normand, kom till oss den 1 augusti 2009. Vi förlorade henne i en olycka den 1 december samma år och till vår stora sorg, strax innan hon skulle blivit sex månader. Vi fick den nya Artésienvalpen Gruffa i juli 2010.

Rune fick sällskap på gamla dagar av en "trainee", den spanska hittehunden beaglen Hugo.  Hugo har numera blivit senior coach med en egen trainee, taxen Chico.

Hugo och Chico får ibland dela med sig av utrymmet till Klas-Oskar, en Basset Griffon som låter som om han kunde tala.

Min äldste bror har för närvarande Lucy och en dansk gårdshundstik, sedan Kurt-Bull drog till sällare jaktmarker. 

Sedan taxen Leia drog till hundhimlen en dag i maj 2010 var en av mina brorsdöttrars tax Mindie ensam kvar i några dagar. En ny liten taxfröken Bessie kom ganska snabbt att fylla luckan efter Leia. En annan brorsdotter har boxern Gaston.

En av mina bröder bor i Danmark. Hans stilige och mycket älskade labb Marron drog även han till hundhimlen en dag i maj 2010. Vi hoppas att det snart kommer en ny fyrfota in i det som var Marrons hem.

Min yngre bror har fyra hundar: Donna, Taiga, Flinta och Enja, sedan Bella somnat in sommaren 2010.

Min äldsta dotters hundar heter Disa och Tyra.

Min kusins hundar heter Hjördis och Selma.

Min första hund var en Cocker Spaniel vid namn Bonnie. Hon fick tidigt sällskap av taxen Damyl. Senare kom boxern Texas och Snuffan, en Basset Hound. 

Grannens hund heter Pompe. Pompe älskar barnvanar och det som ligger inuti dem. Detta möts inte alltid av förståelse från småbarnsföräldrar när Pompe vill pussa deras vagnburna telningar. Själv håller jag på Pompe.

Tidigare arbetskamrat har en lagotto, Tintin. Smartaste lagotton jag någonsin träffat.

Hundar har alltid varit bland det bästa jag vet.


Min egen flock

 Jag har gift mig till man och tre barn - samt mina barns mor. Mina barn har i sin tur sju barn.

Jag har två svärsöner och en svärdotter. Äldste svärsonen är Bergensare och kommer ursprungligen från Norge.  Svärdottern är mexikanska.

Jag har tre äldre bröder, två yngre halvbröder och två likaledes yngre styvbröder.

Mina bröder har tillsammans tio barn. Dessa barn har i sin tur egna barn, i skrivande stund totalt nio, i varierande åldrar.  Via mina helbröder har jag två svägerskor och två ex-dito, på min mans sida har jag tre svägerskor samt en ex-dito. Jag har också tre svågrar.

På min mammas sida har jag en moster kvar i livet. Jag har tretton kusiner.

19 oktober 2010